REKO-ring

REKO-ringen Ringebu ble etablert sommeren 2020.

Hvordan bli med?

I en REKO-ring er det ikke salg på stedet ved utlevering – alt salg skal forhåndsbestilles gjennom REKO-ringens egen facebookgruppe.

Ønsker du å kjøpe varer direkte fra produsenten? Meld deg inn i facebookgruppa “REKO-ringen Ringebu”. Her vil produsenter annonsere varene sine i forkant av utleveringen. Bestilling av varer skjer ved at forbruker kommenterer i de aktuelle annonsene. Bestillingen din er bindende og varer må hentes til avtalt tidspunkt.

Er du produsent og ønsker å selge dine varer i REKO-ringen Ringebu? Da kan du melde deg inn i facebookgruppa “Produsentsiden for REKO-ringen i Ringebu”. Her vil du få informasjon som er er relevant for deg som er produsent. Du som produsent må være registrert hos Mattilsynet. Driver du med produksjon av animaliske råvarer er hovedregelen at virksomheten skal være godkjent av Mattilsynet. På Mattilsynet sine sider kan du lese mer om dette og finne hvilke krav som gjelder for din virksomhet.

Hva er en REKO-ring?

REKO er en salg- og distribusjonsmodell for lokalmat som skal gjøre det enkelt og effektivt for produsentene å selge varer lokalt direkte til kunden uten mellomledd. Kommunikasjonen mellom produsent og forbruker foregår gjennom at REKO-ringen har en gruppeside på Facebook.

REKO-modellen ble opprettet i Finland. I Norge er det Bonde- og Småbrukarlaget som har innført salgsmodellen gjennom sitt prosjekt Matnyttig. På Bonde- og småbrukarlaget sine sider kan du lese mer om REKO-ringene i Norge

Kontaktinformasjon

REKO-ringen blir administrert av Midt-Gudbrandsdal landbrukskontor som en del av matsatningsprosjektet. Har du spørsmål kan du ta kontakt med oss:

Helene Amblie Solerød, jordbrukskonsulent – Helene.Amblie.Solerod@sor-fron.kommune.no