Søk
Close this search box.

REKO-ring

REKO-ringen Ringebu ble etablert sommeren 2020, og gir forbrukeren mulighet til å handle lokalmat direkte fra bonden.

Hvordan bli med?

I en REKO-ring foregår salget ved at kunden forhåndsbestiller varer gjennom REKO-ringens egen Facebookgruppe, og varene blir hentet og gjerne betalt med Vipps på et fast utleveringssted til fast tid.

Ønsker du å kjøpe varer direkte fra produsenten? Meld deg inn i Facebookgruppa “REKO-ringen Ringebu”. Her vil produsenter annonsere varene sine i forkant av utleveringen. Bestilling av varer skjer ved at forbruker kommenterer i de aktuelle annonsene. Bestillingen din er bindende og varer må hentes til avtalt tidspunkt.

Er du produsent og ønsker å selge dine varer i REKO-ringen Ringebu? Da kan du melde deg inn i Facebookgruppa “Produsentsiden for REKO-ringen i Ringebu”. Her vil du få informasjon som er er relevant for deg som er produsent. Du som produsent må være registrert hos Mattilsynet. Driver du med produksjon av animaliske råvarer er hovedregelen at virksomheten skal være godkjent av Mattilsynet. På Mattilsynet sine sider kan du lese mer om dette og finne hvilke krav som gjelder for din virksomhet.

Hva er en REKO-ring?

REKO er en salg- og distribusjonsmodell for lokalmat som skal gjøre det enkelt og effektivt for produsentene å selge varer lokalt direkte til kunden uten mellomledd. Kommunikasjonen mellom produsent og forbruker foregår via REKO-ringens Facebookside. 

REKO-modellen ble opprettet i Finland, og REKO står for REttferdig KOnsum. I Norge er det Bonde- og Småbrukarlaget som har innført salgsmodellen gjennom sitt prosjekt Matnyttig. På Bonde- og småbrukarlaget sine sider kan du lese mer om REKO-ringene i Norge

Kontaktinformasjon

REKO-ringen blir administrert av Midt-Gudbrandsdal landbrukskontor som en del av matsatsingsprosjektet. Har du spørsmål kan du ta kontakt med oss:

Helene Amblie Solerød, jordbrukskonsulent – Helene.Amblie.Solerod@sor-fron.kommune.no