Det er muligheter for å øke produksjonen av grønnsaker, frukt, bær, poteter og urter i Midt-Gudbrandsdalen. Jorda og klimaet vårt gjør det mulig å dyrke mer enn vi gjør i dag, og markedet etterspør lokalprodusert mat. Dette kan gi inntekter og verdiskaping for jordbruket i regionen. Det har kommet til flere nye produsenter de siste par årene, og det er plass til flere.
Midt-Gudbrandsdal landbrukskontor jobber sammen med landbrukskontoret i Nord-Fron og Statsforvalteren i Innlandet for å stimulere til mer grøntproduksjon. I 2022 har vi planlagt følgende:
- Sende ut spørreundersøkelse til produsenter og interesserte for å fange opp interesser, utfordringer m.v.
- Grøntmøte 30.mars med utgangspunkt i spørreundersøkelsen og vegen videre
- Arrangere diverse utflukter, markvandringer o.l.
- Dele aktuell informasjon via e-post, SMS, kommunenes nettsider og Facebooksider
Midt-Gudbrandsdal landbrukskontor gjennomførte et matsatsingsprosjekt i 2020 der målet var å øke produksjonen av grønnsaker, poteter, urter, frukt og bær. Resultatet fra prosjektet ble bl.a. at:
- 23 produsenter/potensielle produsenter deltok aktivt på ulike kurs og møter
- 3 nye produsenter startet opp og flere planla å starte opp med grøntproduksjon
- REKO-ringen Ringebu ble etablert
- Reiselivet i regionen fikk informasjon om hvordan få tak i lokalmat
Prosjektet er avslutta, men arbeidet blir videreført i samarbeid med landbrukskontoret i Nord-Fron og Statsforvalteren i Innlandet i 2022.
Har du spørsmål, ta kontakt med en av oss:
- Gro Vestues Smestad, Midt-Gudbrandsdal landbrukskontor, mob. 481 33 768, gro.vestues@sor-fron.kommune.no
- Ingebjørg Jenssveen, Nord-Fron landbrukskontor, tlf. 61 21 61 96, ingebjorg.jenssveen@nord-fron.kommune.no
- Anne Berit Grasbakken, Statsforvalteren i Innlandet, tlf. 61 26 61 47, fmopabg@statsforvalteren.no